Produkter     Rehabilitering    Infraröd värme   Företag    Privatpersoner  Flexibilitet   Om oss   Butiken

                                                        
rehabilitering knäskada knäproblem värme/kyla/support rehabilitering axelskada axelproblem rehabilitering ryggskada ont i ryggen ryggproblem rehabilitering fotledsskada fotledsproblem värme/kyla/support
rehabilitering fotled support energi bälte ryggproblem rehab handledsskada handledsproblem värme/kyla/support rehab tennisarmbåge golfarmbåge värme/kyla/support

Effektiv rehabilitering och förebyggande åtgärder sparar pengar och tid åt dig!

 • Flexibel rehabilitering kan utföras på kontoret/ jobbet eller hemma vid behov
 • Flexibel rehabilitering kan användas som komplement till annan professionell behandling eller separat
 • Flexibel rehabilitering gör att människor känner sig mer delaktiga och känner att de kan påverka sin egen situation mer
 • Flexibel rehabilitering skapar fler alternativ och frigör fler effektiva arbetstimmar per anställd
 • Flexibel rehabilitering skapar möjligheter till dig själv och dina anställa
 • Flexibel rehabilitering kostar inte pengar utan sparar pengar
 • Flexibel rehabilitering är ett prisvärt alternativ, engångskostnad  paket från 5295:-, produkter från 1295:-

 

Läs mer om:

 

våra rehabiliteringsprodukter

 

rehabiliteringspaket litet

 

rehabiliteringspaket mellan

 

rehabiliteringspaket stort

 

Alla priser med moms

 

Tennisarmbåge, Golfarmbåge eller Musarm

Effektiv rehabilitering påskyndar läkningen!

 

Ett av de vanligaste problemen med dator relaterade arbeten är så kallad musarm eller tennisarmbåge som både kan vara smärtsam och irriterande. Vi har ett antal effektiva produkter som både påskyndar läkningen och förebygger att ny problem uppkommer.

 

Både i vardagen och på jobbet greppar vi hela tiden olika saker med händerna, allt från pennor, musen eller större saker som bärkassar och väskor. Allt detta leder till att våra grepp-muskler, flexormuskler, blir ensidigt tränade medan motsatsmusklerna, extensormusklerna ofta inte tränas alls i vardagen. Detta leder till en obalans i musklerna, flexormusklerna blir för starka i förhållande till extensormusklerna vilket leder till att ditt rörelsemönster påverkas negativt, du kan inte röra dina fingrar och underarmar på rätt sätt, och det leder till olika överansträngningar och skador t ex tennisarmbåge, musarm, golfarmbåge etc.

 

Steg för steg hur du blir av med din tennisarmbåge / golfarmbåge / musarm

 

Första måste du bli av med din inflammation och överansträngning, det blir du genom vila och avlastning och du kan påskynda detta genom stretching av muskeln och t ex infraröd värme. Obalansen i musklerna leder ofta till att senor och muskler tappar i rörlighet och därför så behöver du ofta sträcka ut (streching) musklerna för att få tillbaka rörligheten och för att få överspända senor att slappna av.  

När du sedan börjar bli bättre i inflammationen och överansträngningen, dvs du blir smärtfri, då måste du förbättra styrkan i musklerna, du måste först återfå din gamla styrka och sedan måste du bli ännu starkare i musklerna. De flesta av oss är tillräckligt starka i greppmusklerna (flexormusklerna) och senorna i handen och underarmarna, men vi är ofta alldeles för svag i extensormusklerna, så du måste träna extra med just dina extensormuskler för att få bättre balans i muskelparet och undvika problem i framtiden.

 1. Bli av med inflammationen och överansträngningen genom vila och avlastning (utmärkt med infraröd värme)
 2. Streching av musklerna för att bli av med överspända senor och muskler. Komihåg att strecha varma muskler och inte kalla muskler för bästa resultat (utmärkt med infraröd värme innan)
 3. När du börjar bli bättre och smärtfri kan du börja att successivt träna upp styrkan igen, första målet är att återfå din gamla styrka och sedan gäller det att bli ännu starkare.   
 4. Komihåg att när du tränar upp styrkan så ska du sträva efter att förbättra balansen i muskelparet, så ofta måste du förstärka en muskel mer än den andra för att förbättra balansen och undvika problem i framtiden. (utmärkt med infraröd värme innan styrkepasset) 
 5. Ibland kan det komma tillbaka efter en tid, men ofta lite lindrigare, då gör du om alla steg igen och du siktar på att förbättra balansen och styrkan i musklerna ytterligare enligt steg 4 ovan. Komihåg att värme och ökad blodcirkulation, stretching (bättre genomströming av blod och avslappnade muskler och bättre rörlighet) och bättre styrka (och balans mellan muskelparen) är nyckel till att bli bra igen

Blir du inte av med dina problem om du följer dessa steg så kan det bero på att du har kroniska problem, då blir du ofta bara bra för stunden med du får snabbt tillbaka dina obehag och problem. I vissa fall så kan du behöva operation och i andra fall så för du leva med problemen. De två sista fallen är ovanligt men det förekommer, men du kan alltid få tillfällig lindring med t ex infraröd värme.

 

Läs mer om våra produkter här

Djupgående infraröd värme påskyndar läkningen!

 

Tror du att rehabiliteringen skulle gå snabbare om du kunde få behandlingar upptill 3-4 gånger per dag? Genom att öka blodcirkulationen inom aktuell del av kroppen så påskyndas kroppens naturliga läkningsprocess väsentligt utan biverkningar. Det kan användas i förebyggande syfte, som rehabilitering eller för att påskynda återhämtning efter överansträngning och mycket mer.

 


 

Vad kan våra produkter göra för dig?


Vare sig du är privatperson eller företagare så kan våra produkter spara mycket tid och pengar åt dig och din familj. Du kan göra mycket själv på arbetstiden medan du jobbar eller hemma när du ser på TV:n. Du blir inte bunden till olika tider och platser utan du kan alltid få en professionell behandling var du än befinner dig. Det gör att du ökar din livskvalitét och påskyndar din läkning och ditt välbefinnande!

Copyright 2009-2012  Extra Pro All Rights Reserved.